Morfolojik Özellikleri
Vücut beyaz, ince yapağılı, ince uzun kuyruklu, orta uzunlukta , dişiler kuyruksuz, erkekler boynuzlu, baş, karınaltı ve kasıklar yapağısız, et kalitesi yerli ırkların en iyisidir.
Fizyolojik Özellikleri
Kirli yapağı gömlek ağırlığı : 1,5-2,5 kg.
Canlı ağırlık (koyunlarda) : 30-40 kg.
(koçlarda) : 40-50 kg.
Laktasyon süresi : 120-150 gün
Laktasyon süt verimi : 60-200 kg.
Karkas ağırlığı : 15-20 kg.
Et Randımanı : % 50
Canlı ağırlık (koyunlarda) : 30-40 kg.
(koçlarda) : 40-50 kg.
Laktasyon süresi : 120-150 gün
Laktasyon süt verimi : 60-200 kg.
Karkas ağırlığı : 15-20 kg.
Et Randımanı : % 50
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder